RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Новий опалювальний сезон буде непростим: чого чекати від цін

Найближчий опалювальний сезон буде важким для України, але українська влада та профільні підприємства вже працюють над забезпеченням потреб енергетичної галузі наступної зими.

Про це пише GSMinfo.

У той час, як на тлі війни з російськими окупантами зростають ціни практично на все, в уряді обіцяють, що тарифи на комунальні платежі на найближчий опалювальний сезон не підвищуватимуться щонайменше до 31 травня 2023 року.

До цієї дати "Нафтогаз" заморозив тарифи на газ та гарячу воду. На даний момент тариф на газ зафіксовано на рівні 7,9 гривні. Щодо запасів газу, то, за словами чиновників, його має вистачити для того, щоб провести повноцінний опалювальний сезон.

Більше того, має вистачити і на потреби бізнесу, оскільки через воєнні дії в Україні значно скоротилася кількість підприємств і компаній, що працюють.

Водночас у будинках українців стане прохолодніше. Так, якщо в попередні опалювальні сезони середня температура повітря у квартирі становила 22 градуси, то цього року буде не вище 18 градусів, але й не нижче 16 градусів.

Читайте також матеріал "Апострофа": Газ, дрова і не тільки: як українцям зігрітися взимку.