RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Фінансова допомога ВПО: хто продовжить отримувати виплати з 1 серпня

Під час повномасштабної війни в Україні Міністерство економіки з березня 2022 року почало надавати щомісяця грошову допомогу внутрішньо переміщеним особам. У серпні продовжать діяти правила отримання цих виплат, які змінило відомство у травні.

Про це розповідає "Апостроф".

Грошову державну допомогу для переселенців виплачують щомісяця по 2 тисячі гривень для громадян з 18 років та 3 тисячі гривень для дітей та осіб з інвалідністю. Але якщо за березень та квітень відповідні виплати отримували усі зареєстровані ВПО, то з травня український уряд обмежив категорії переселенців, які можуть отримувати цю допомогу.

Так, отримувати ці державні кошти мають право переміщені з території, де ведуться активні бойові дії, а також переселенці, яким під час війни зруйнували або пошкодили житло. Варто зазначити, що виплати перестають надавати тоді, якщо такий громадянин повернулися додому.

Зареєструватись як ВПО можна у ЦНАПі, через органи соцзахисту населення або представників місцевої влади, також можна подати заявку на відповідний статус через застосунок "Дія".

Раніше ми писали, міжнародна організація УВКБ ООН виділила грошову допомогу 65 тисячам пенсіонерам з України, які не є внутрішньо переміщеними особами, по 6,6 тисячі гривень на кожного.