RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як збільшити пенсію до кінця 2022 року: є два способи

Українці до кінця 2022 року двома способами можуть збільшити розмір своєї пенсії.

Про це пише видання "Телеграф".

Журналісти зазначають, що до кінця 2022 року розмір пенсії українців може зрости, якщо громадяни дочекаються планового підвищення виплати, або за умови надання державою надбавки.

Планове зростання пенсії у 2022 році відбудеться ще двічі - 1 жовтня та 1 грудня. Восени усі пенсіонери, яким виповнилося 70 років, отримають доплати до розміру своєї виплати у розмірі 300 гривень.

Більш того, усі пільговики, яким вже виповнилося 70 років і які при цьому мають повний страховий стаж – 35 років для чоловіків і 30 років для жінок - отримуватимуть не менше 3 000 грн. Тим громадянам, які не виконали вимоги законодавства щодо кількості стаху, держава буде пропорційно підвищувати розмір виплати.

Друге зростання пенсії відбудеться 1 грудня через збільшення розміру прожиткового мінімуму. Однак, у цьому випадку українці також можуть посприяти тому, щоби отримати підвищену на 20% виплату. Для цього доведеться переїхати до населеного пункту у гірській місцевості, який підпадає під дію закону про статус гірські населені пункти, чиї мешканці-пенсіонери можуть розраховувати на надбавку.

Раніше ми розповідали, як українцям треба збирати страховий стаж для призначення пенсії.