RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Ціна дизпалива готова до стрибка: що тисне на ринок

У Європі відбувається динамічне зростання котирувань на дизпаливо, це вже починає відбиватися на українському ринку, штовхаючи ціни на нього вгору.

Про це повідомили гравці ринку, пише enkorr.

За минулий тиждень (17–24 серпня) котирування на дизельне паливо у Середземномор'ї та портах північної Європи в середньому зросли на $122/т (+12%). Дизельні контракти зробили різкий стрибок нагору - на $44-47/т, 24 серпня. У той же час вартість бензину за цей період знизилася на $11/т.

Український ринок уже почав реагувати на європейські тенденції. За оцінками Консалтингової групи "А-95", з кінця минулого тижня оператори оптового ринку намагаються підняти свої прайси через зростання закупівельних цін. Поки що це стримується великими запасами та низьким попитом.

Однак середня ціна на автомобільні партії ДП з 22 по 25 серпня зросла на 1,5 грн/л до 45,75 грн/л. Це сталося вперше за останні 60 днів.

За розрахунками експертів, якщо поточні котирування зафіксуються, оптові ціни можуть зрости на 2-3 грн/л, орієнтовно до 47-49 грн/л залежно від регіону. У той же час роздрібні ціни втрачають потенціал для зниження, який виник на тлі зниження цін у Європі на початку серпня.

"Навряд чи ціни на АЗС зростуть, але перспектива падіння розчиняється з кожним днем", - зазначили у "А-95".

Як писав "Апостроф", раніше керуючий партнер компанії AIM GROUP Corporate Finance&Investment Advisory Павло Присяжнюк розповів, що потрібно зробити, щоб подолати кризу з пальним в Україні.