RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росія - ненадійний постачальник: у Європі назвали "цинічним" призупинення Nord Stream

У Єврокомісії назвали рішення Російської Федерації про зупинення "Північного потоку" черговим доказом "цинізму", а "Газпром" - "ненадійним постачальником".

Як повідомляє "Апостроф", про це в мікроблозі написав голова прес-служби Єврокомісії Ерік Мамер.

"Заява Газпрому" сьогодні вдень про те, що він знову закриває «Північний потік-1» під хибним приводом, є ще одним підтвердженням його ненадійності як постачальника", - йдеться у повідомленні.

Також таке рішення країни-окупанта, за словами представника Єврокомісії, - свідоцтво цинізму Росії, яка вважає за краще спалювати газ замість виконання контрактів.

У свою чергу, Міхаель Рот, голова парламентського комітету Німеччини із закордонних справ, написав у Twitter: "Це частина психологічної війни Росії проти нас".

У Сполучених Штатах також відреагували на газовий шантаж із боку Російської Федерації. Як повідомляє Reuters, представник Ради нацбезпеки при Білому домі заявив, що Москва використовує енергетику для тиску на Європу, але зараз робиться все можливе, щоб забезпечити наявність достатніх запасів. Він пообіцяв, що внаслідок цих зусиль сховища газу в Європі заповнять до критичного зимового опалювального сезону.

Раніше під час проведення регламентних робіт газоперекачувальному агрегаті Trent 60 (ДПА №24) КС "Портова", співробітники "Газпрому" з представниками компанії Siemens Energy нібито виявили витік масла, через що транспортування газу повністю зупинили. У свою чергу, представники виробника турбіни, яку РФ зупинила, заявили, що йдеться виключно про "рутинну процедуру з техобслуговування, яку можна усунути на місці. Раніше виникнення такого роду витоків не було причиною для зупинення виробництва".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що російський "Газпром" відмовився виплачувати своїм акціонерам дивіденди за 2021 рік .