RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

РФ повністю зупинила постачання газу "Північним потоком": стала відома причина

Під час проведення регламентних робіт на газоперекачуючому агрегаті Trent 60 (ДПА №24) КС "Портова", співробітниками російського "Газпрому" спільно з представниками компанії Siemens був виявлений витік масла, через що транспортування газу до газопроводу "Північний потік" було повністю припинено.

Як повідомили в "Газпромі", масло була виявлено на кабельному роз'ємному з'єднанні приєднувальної плити BPE2, що входить до складу двигуна.

Також його знайшли в районі кабельної лінії у зовнішній клемній шафі системи автоматичного управління ДПА зовні шумо-теплоізолюючого кожуху.

Ростехнагляд застеріг, що виявлені несправності не дозволяють забезпечити безпечну експлуатацію газотурбінного двигуна, у зв'язку з чим було ухвалено рішення призупинити подальшу експлуатацію газоперекачувального агрегату Trent 60.

Крім того, заявили в "Газпромі", витоки масла були виявлені раніше на ДПА з двигунами №075, №076, №120, які пройшли капітальний ремонт і перебувають зараз у стані вимушеного простою

Відповідно до інформації німецької компанії Siemens, повне усунення витоку масла на двигунах можливе лише в умовах спеціалізованого ремонтного підприємства, тому до усунення зауважень до роботи обладнання транспорт газу до газопроводу "Північний потік" було припинено.

Нагадаємо, російський "Газпром" відмовився виплачувати своїм акціонерам дивіденди за 2021 рік .