RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Індексації пенсій не буде: що буде з виплатами пенсіонерам у 2023 році

13 вересня Кабінет міністрів схвалив проект державного бюджету України на 2023 рік, у ньому поки що не закладено грошей на індексацію пенсій у березні.

Про це розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович, пишуть "Українські Новини".

"Закладено збільшення зростання власних доходів Пенсійного фонду і ми думаємо, що страхові внески, які мають наповнювати Пенсійний фонд збільшаться, ми розраховуємо на їх збільшення. Відповідно я впевнена, що жодні пенсійні виплати не зменшаться, вони трохи зростуть, з урахуванням того, що в грудні буде підвищено прожитковий мінімум і це зростання загалом за пенсійною системою коштуватиме нам 70 млрд (гривень)", - пояснила вона.

Жолнович додала, що для індексації пенсій у березні будуть потрібні додаткові гроші, але остаточної суми на це до бюджету не закладали, оскільки ближче до того часу потрібно буде порахувати розмір інфляції та визначити суму, яка буде потрібна для індексації.

Міністр наголосила, що держбюджет-2023 буде військовим бюджетом. 50% усіх видатків у ньому йдуть на оборону, а 35% – на соціальну сферу. Крім того, бюджет щомісячно переглядатимуть з урахуванням реальної ситуації в умовах війни.

"Ми його переглядатимемо, перенаправляючи витрати, дуже швидко, оскільки надана така можливість Кабміну в рамках військового положення", - резюмувала вона.

Раніше "Апостроф" розповідав, зміняться пенсії в Україні з 1 жовтня.