RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Ембарго на російську нафту: як можна обмежити ціни

Країни Заходу продовжують підтримувати Україну у боротьбі із російськими загарбниками – окрім санкцій та постачання зброї, вони намагаються радикально зменшити валютні надходження країни-окупанта через обмеження цін на нафту та газ.

Як пропонують обмежити ціни на російську нафту, розповідає "Європейська правда".

Зазначається, що через нестачу танкерів, Росія змушена перевозити свою нафту самотужки. Причому, згідно звіту організації CREA, із усіх суден, які перевозять російську нафту, 62% зареєстровані в ЄС, а 73% застраховані в Британії та Норвегії – усі ці танкери належать власникам з усього світу.

Так, ЄС та Британія домовилися до кінця 2022 року заборонити страхувати судна, які перевозять російську нафту.

"Незастрахованим танкерам заборонено заходити до великих портів та проходити через ключові протоки, тож оператори просто не зможуть довезти російську нафту до пункту призначення", - йдеться у повідомленні.

Проте, у разі роботи таких санкцій, світовий ринок втратив би 3-5 млн бар російської нафти на добу, тому, оцінивши ризики, заборону вирішили вдосконалити. Росії дозволять продавати нафту, але за ціною, яку визначать країни G7 та їх союзники. Якщо ж агресор захоче продати дорожче, то суднам просто відмовлять у страхуванні.

Таким чином західні країни сподіваються позбавити Росію надприбутків і зберегти російську нафту на світовому ринку.

Раніше ми писали, що чекає на Росію в 2023 році.