RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Субсидії в Україні платять по-новому: куди звертатися за пільгами

З 1 жовтня в Україні змінилися правила нарахування субсидій та пільг громадянам – тепер цим займатимуться не органи соціального захисту, а Пенсійний фонд України.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Зазначається, що ПФУ вже перерахував субсидії на суму 635 млн. гривень за вересень.

Читайте також: Субсидії в Україні під час війни: як отримати і хто залишиться без допомоги

За інформацією прес-служби, тим людям, які вже отримують житлову субсидію, нікуди звертатися не потрібно – вони й надалі отримуватимуть призначену їм субсидію у обраний спосіб: на банківський рахунок чи через поштове відділення.

"Крім того, у жовтні для них буде здійснено розрахунок розміру житлової субсидії на опалювальний сезон, без необхідності звернень", - додали в міністерстві.

Варто зазначити, що за призначенням житлової субсидії громадяни можуть звернутися у будь-який час, у тому числі і протягом опалювального сезону – якщо встигнути звернутись протягом двох місяців з початку опалення, виплати призначать цього ж сезону.

Для призначення житлової субсидії потрібно подати заяву та декларацію за встановленими формами одним із таких способів:

  • поштою до органу соціального захисту населення за місцем проживання – до 30 листопада 2022 року;
  • особистим візитом до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або до центру надання адміністративних послуг;
  • в електронній формі через Портал Дія;
  • поштою або особисто до сервісного центру Пенсійного фонду України, в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України – з 1 грудня 2022 року.

До Пенсійного фонду України з питання призначення житлової субсидії можна звертатися з 1 грудня 2022 року до будь-якого сервісного центру ПФУ, незалежно від місця проживання.

Раніше ми писали, що субсидії в Україні можна оформити по-новому.