RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Нові правила оформлення субсидій: куди звертатися за консультацією

Українцям для оформлення субсидій необхідно звертатися до органів соціального захисту за місцем фактичного перебування.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Через повномасштабні бойові дії в Україні вирішили змінити систему адміністрування.

Якщо раніше громадянам для оформлення субсидій необхідно було звертатися до органів соціального захисту за місцем реєстрації, то наразі пільги можна отримати за місцем фактичного перебування. Попередньо громадянам необхідно стати на облік ВПО.

Читайте також: Субсидії в Україні під час війни: як отримати та хто залишиться без допомоги

"Якщо людина поїхала, скажімо, з Херсона до Івано-Франківська, звертатися за субсидією їй слід в Івано-Франківську. Звернутися можна до ЦНАП, до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, до органів соціального захисту населення, а з початком опалювального сезону – до сервісних центрів ПФУ. Звернутися можна очно, поштою, через електронний кабінет або через "Дію", - зазначили у Міністерстві соціальної політики.

Для консультації щодо конкретного питання українці можуть звернутися до будь-якого ЦНАП, до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади. Окрім того, необхідну інформацію можна знайти на офіційних порталах Мінсоцполітики та Пенсійного фонду.

У міністерстві зазначили, що згодом в рамках адміністративної реформи консультації з приводу оформлення субсидій будуть проходити у територіальних центрах ПФУ.

Раніше ми розповідали, куди українцям необхідно звертатися для оформлення та нарахування пільг.