RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Газ для українців може подорожчати: коли хочуть підвищити тарифи

У квітні 2023 року закінчиться опалювальний сезон в Україні та можуть підвищити тарифи на газ для побутових споживачів, оскільки нинішня ціна "невиправдано низька", незважаючи на те, що Україна знайшла альтернативу російському газу.

Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради України Данило Гетьманцев під час бізнес-форуму "Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади: виклики воєнного часу", передають кореспонденти "24 канали".

Читайте також: Майже 50 кубів на рік: на Харківщині запустили нову газову свердловину

"ПСО (механізм покладання спеціальних обов’язків – "Апостроф") – це принципова позиція президента, принципова позиці уряду, що ми виконаємо ті обіцянки, які брали перед людьми – до кінця опалювального сезону не будемо змінювати тарифи. Тому до квітня місяця тарифи не будуть змінені. Після квітня є підстави говорити про те, що його треба змінювати",- наголосив Гетьманцев.

За його словами, збільшити тарифи на газ для українського населення потрібно було набагато раніше, оскільки нібито фіксована ціна у розмірі 7,99 грн/куб. м - "це дуже дешево і це невиправдано дешево". Водночас нардеп додав, що уряд дотримається обіцянки утримати низький тариф на блакитне паливо до кінця опалювального сезону.

Нагадаємо, що до закінчення повномасштабної війни тарифи на комунальні послуги в Україні не зростатимуть, проте варто знати, які суми доведеться бачити у платіжках під час нового опалювального сезону.