RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Все залежить від постачальника: що з цінами на газ в Україні у листопаді

У квітні 2023 року закінчиться опалювальний сезон в Україні і можуть підвищити тарифи на газ для побутових споживачів, а поки що його вартість для споживачів у листопаді коливається в діапазоні від 7,7 до 9,99 грн за кубометр. Вона залежить від постачальника.

Про це повідомляє "ГазПравда".

Свої річні ціни на листопад оприлюднили дев'ять компаній: п'ять із них пропонують газ за ціною, нижчою за 8 грн за куб., ще три – вище цієї позначки та одна – майже 10 грн.

При цьому майже 98% побутових споживачів є клієнтами державної ДК "Нафтогаз України" і блакитне паливо для них коштує 7,96 грн.

Дві компанії продають дешевше за "Нафтогаз" - це "Еру Людям" (7,7 грн) та "Енерджі Трейд Груп" (7,799 грн).

За кубометр газу у компаній "Прикарпат Енерго Трейд" та "Полтавагаз збут" доведеться платити 7,98 грн та 7,99 грн відповідно.

За ціною вищою за 8 грн газ продають постачальники "Львівенергозбут" (8,2 грн), "Київські енергетичні послуги" та "Дніпровські енергетичні послуги" (по 8,46 грн). Останні дві компанії працюють під брендом Yasno та входять до групи ДПЕК Ріната Ахметова.

Читайте також: "Газова рулетка": українцям приходять завищені платіжки за газ, як боротися

Максимальний тариф встановила компанія "Рітейл Сервіс", що надає послуги під брендом "СвітлоГаз", - 9,99 грн.

Наголошується, що ціни вказані для клієнтів, що діють. Новим клієнтам можуть запропонувати більш високі розцінки, тому перед підключенням до нового постачальника слід ретельно вивчати умови та тарифні плани.

Раніше "Апостроф" публікував покрокову інструкцію на випадок, якщо прийшла платіжка за газ із неправильними показниками.