RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Українці зможуть збільшити майбутню пенсію: що треба знати

Мешканці України можуть збільшити майбутню пенсію додатково сплачуючи добровільні страхові внески.

Таку можливість передбачено проектом закону за номерами 7649 "Про внесення змін до деяких законів України про спрощення механізму участі у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні", який ухвалили 4 листопада народні депутати.

Читайте також: Замість пенсій - соцдопомога: кому належить, скільки платять і як отримати

Згідно з ухваленими змінами, договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування можуть укладати українці, яким виповнилося 16 років і які не належать до осіб, яким призначено виплати у солідарній системі.

Укласти цей договір можна онлайн, підтвердивши свою особу за допомогою кваліфікованого електронного підпису або ID-банкінгу. Зробити це можна такими способами:

  • за допомогою вебпорталу "Дія";
  • за допомогою мобільного додатка "Дія";
  • через веб-портал електронних послуг ПФУ.

Договір про добровільну сплату страхових внесків також укладається на користь третьої особи – зокрема, родичів. У заяві необхідно вказати особисті дані цих людей. Їхнє прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків та номер паспорта громадянина України.

Розмір добровільних страхових внесків, періодичність та час їхньої сплати українці зможуть визначати самостійно. Гроші надходитимуть на рахунок ПФУ, вони не поверненню.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, які категорії українців мають право вийти на пенсію раніше.