RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Українцям із мізерними пенсіями призначать доплати

Крім того, що деякі українці отримають надбавку в 9% до пенсії, пенсіонери з мінімальними виплатами зможуть отримувати додаткові гроші за рахунок благодійних пожертв бізнесу та окремих меценатів.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Так, у другому читанні було прийнято законопроект №7649 про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні. Передбачається, що частину коштів, які бізнесмени або фізичні особи жертвуватимуть на виплату пенсій пенсіонерам, Пенсійний фонд використовуватиме також і для виплат іншим – насамперед із мінімальною пенсією.

Читайте також: За себе та за родичів: в Україні на пенсії дозволять відкладати з 16 років

По суті новий закон є доповненням до чинного Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" – його доповнили статтею 72-1 "Благодійні пожертвування юридичних та фізичних осіб".

Повідомляється, що пожертвування фізичних та юридичних осіб можуть бути як персоналізованими, так і знеособленими. Останні ПФУ використовує для додаткових виплат усім своїм підопічним. У разі персоналізованого внеску конкретному пенсіонеру виплачується 70% від суми, а решта 30% надходять до ПФУ і потім розподіляються між усіма пенсіонерами.

Таким чином, за рахунок благодійних пожертв бізнесу та окремих фізичних осіб можна буде давати доплати до пенсій не лише громадянам, яких оберуть благодійники, а й усім іншим пенсіонерам.

Раніше ми писали, хто у 2022 році може достроково вийти на пенсію.