RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Окрім картоплі: в Україні подорожчають "стратегічні" продукти

Наразі в Україні з овочів борщового набору фіксується дефіцит цибулі. До весни наступного року дорожчатимуть всі інші овочі борщового набору. Винятком стане лише картопля.

Про це розповів президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник в етері "Суспільного".

Читайте також: Якими продуктами потрібно запастися на випадок тривалого вимкнення світла: список

За його словами, овочі до салату "Олів’є" всі є, зокрема морква та картопля. Морква українського виробництва трохи зросла у ціні, у порівнянні з минулим роком, але до 2023 року її вистачить, запевнив Баштанник.

"Картоплі в Україні традиційно багато. Постачання забезпечується, як промисловими виробниками, так і домогосподарствами. Тому з картоплею особливих проблем ні зі зберіганням, ні з ціною, ні з кількістю немає і не буде", - додав президент Української плодоовочевої асоціації.

Як заявив Баштанник, дефіцит цибулі, який є на даний момент, буде загострюватися й надалі, тому що тимчасово окуповані території не виступили її постачальниками.

"Глобально можна сказати, що до весни всі інші овочі, крім картоплі, борщового набору дорожчатимуть, оскільки витрати на зберігання великі, і є ризики через перебої з електропостачанням — не дуже якісно може зберігатися продукція", - прогнозує експерт.

Раніше ми писали, що в Україні продовжують дорожчати яйця, також ростуть у ціні молочні продукти та олія, а курятина трохи подешевшала.