RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Збитки української інфраструктури через війну: названо колосальну суму

Через вторгнення Росії в Україну за час повномасштабної війни загинуло щонайменше 7 068 цивільних, а загальна сума прямих задокументованих збитків, завданих інфраструктурі нашої країни, станом на грудень оцінюється в 137,8 млрд доларів.

Такі дані опублікувала Київська школа економіки (KSE).

Зазначається, що порівняно з листопадом загальна сума збитків зросла на майже 2 млрд доларів. Найбільше зростання збитків за підсумками грудня пов'язане зі збільшенням втрат від руйнування житлового фонду, закладів освіти та об'єктів сфер культури, релігії та спорту.

Читайте також: Сертифікат замість грошей: як держава допоможе тим, хто втратив житло через війну

Так, лише збитки від руйнувань житлового фонду оцінюються у 54 млрд доларів. За грудень ця сума збільшилася на 1,5 мільярда доларів. Загалом за понад десять місяців війни було пошкоджено або зруйновано 149,3 тисячі житлових будинків. Серед них – 131,4 тисячі приватних будинків, 17,5 тисячі – багатоквартирних та 280 гуртожитків.

"Найбільш постраждалими від війни сферами залишаються також інфраструктура, з завданими збитками на 35,6 млрд. доларів, промисловість і втрати підприємств - 13 млрд. доларів", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" розповідав, що робити з оплатою, якщо ви не живете в будинку або він зруйнований.