RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Рада ухвалила важливий закон, який полегшить роботу волонтерів для фронту

Український парламент ухвалив у цілому два проєкти законів, які передбачають звільнення від ПДВ та мита низки товарів для фронту. Йдеться про коптери, тепловізори, коліматори, рації та прилади нічного бачення.

Про це поінформував народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Хіба це не корупція? Виробник "Байрактарів" заявив, що в Україні у нього "просили" нечувану суму

"Зняли всі бюрократичні обмеження по імпорту цих важливих для нашої оборони товарів”, - повідомив нардеп.

За його словами, документи передбачають також можливість експрес-відправлень.

За ухвалення законопроєкту N8360 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння ввезенню на територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів” свій голос віддав 331 політик.

За підтримку законопроєкту N8361-д “Про внесення зміни до Митного кодексу України щодо сприяння ввезенню на митну територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів” проголосували 326 нардепів, додав Железняк.

Відповідно до документів, на час дії воєнного стану, проте не більше ніж до 1 січня 2024 року, мають бути звільнені від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість операції з ввезення на українську митну територію БПЛА, оптичні та коліматорні приціли, приціли нічного бачення, тепловізійні біноклі, моноокуляри та прилади нічого не бачення.

Пільги не поширюються на товари, які мають походження з країни-окупанта та/або держави-агресора, та ввозяться з її або нею окупованої території.

Нагадаємо, раніше в Україні скасували податки на ввезення генераторів та акумуляторів з-за кордону, а доставляти їх без мита та ПДВ можна буде за допомогою "Укрпошти".