RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Чи можуть залишити без газу при тривалому відключенні світла: українцям відповіли

Українцям пояснили, чи припинятимуть газопостачання у будинках у разі часткового чи повного блекауту в енергосистемі. Оскільки газ може бути єдиним доступним джерелом енергії для багатьох.

Про це повідомляє видання "ГазПравди".

Фахівці ТОВ “Газорозподільні мережі України” (Газмережі) та АТ "Київоблгаз" пояснили, що газорозподільна система ефективно працюватиме навіть під час відключення електрики.

"Наші мережі не мають власних компресорів для підтримки або підвищення тиску, які б залежали від наявності електрики. Від коротко- або середньострокових відключень не постраждає навіть система обліку газу, оскільки передбачене її живлення від акумуляторів", - зазначили вони.

До всього - фахівці компанії під час постійного відключення електропостачання вживають додаткових заходів для контролю роботи електрохімічного захисту. Тому споживачам природного газу у разі відсутності світла відключення газу не загрожує.

"Від електроенергії залежать ті споживачі газу, у яких встановлене сучасне газове обладнання - наприклад, газові котли. Для них потрібне живлення, адже має працювати автоматика, подача газу, насос. Старі котли працюватимуть. На плитах газ також буде", - додали спеціалісти.

Раніше ми писали, що буде в Україні з цінами, інфляцією та курсом валют у 2023 році.