RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Відключення світла можуть повернутися: в "Укренерго" розповіли про ситуацію та назвали умову

У п'ятницю, 17 лютого, в енергосистемі України відсутній дефіцит потужності. Наразі електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити потреби українців.

Про ситуацію у країні повідомляє Укренерго.

ДЕФІЦИТ потужності в енергосистемі відсутній протягом усього робочого тижня і поки що не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання.

ГЕНЕРАЦІЯ. Зараз працюють усі види електростанцій в енергосистемі. Переважно вдень активно працюють електростанції з відновлюваних джерел енергії. Імпорт електроенергії незначний через стабілізацію електропостачання країни.

ОБМЕЖЕННЯ. Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання області на сьогодні не застосовувалися. Водночас при зростанні споживання можливе застосування відключень.

В Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще є мережні обмеження. Через збільшення активності бізнесу споживання Одеси зростає. Щоб уникнути перевантаження обладнання, застосовуються графіки погодинних відключень.

Читайте також: В Одесі світло включають за графіком "2 через 8": коли місто повернеться до звичайного режиму

Крім того, в "Укренерго" розповіли про те, що їхні ремонтні бригади постійно працюють над усуненням мережевих обмежень на Одещині, спричинених значними пошкодженнями основного обладнання підстанцій, неодноразово атакованих ракетами та дронами окупантів.

Крім того, й надалі йдуть аварійно-відновлювальні роботи на всіх пошкоджених об'єктах магістральних мереж "Укренерго" для усунення мережевих обмежень, передачі потрібного обсягу електроенергії від генерації споживачам та підвищення надійності живлення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що у п'ятницю, 17 лютого, "Укренерго" визначатиме актуальні показники споживання електроенергії у Києві. У зв'язку з цим в українській столиці цього дня не застосовуватимуть стабілізаційні та екстрені відключення.