RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Почалася виплата 16 тисяч гривень допомоги: хто може отримати гроші та як подати заявку

Ветерани війни, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок бойових дій, можуть отримати додаткові виплати.

Про це інформує пресслужба уряду.

Зазначається, що 16 лютого стартував спільний проект Міністерства у справах ветеранів України та Червоного Хреста України з підтримки ветеранів, які отирмали інвалідність внаслідок участі у бойових діях.

Читайте також: Влада має чарівну паличку: як повернути військовим 30 тисяч доплати

Як розповідають у Кабінеті міністрів, ця категорія громадян може розраховувати на додаткові виплати у розмірі 16 тисяч гривень. Для участі у проекті необхідно подати заявку на спеціальній платформі.

Проект, як йдеться у повідомленні, передбачений для повнолітніх громадян України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Ветерани бойових дій зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. У Кабміні запевняють, що виплати здійснюватимуться впродовж чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Окрім паспортних даних, під час оформлення заявки необхідно вказати міжнародний номер банківського рахунку IBAN, на який будуть зараховуватися кошти. Документи надсилаються з підтвердженням електронним підписом.

Також читайте матеріал "Апострофа": Залізти у кишені українців, або припинити красти: де взяти гроші на зарплати військовим