RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Санкції на 50 років: Україна готує новий удар по російським банкам

Європейський союз у черговому пакеті санкцій передбачив заборону на експорт унітазів, біде та іншої сантехніки до Росії й президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради постанову про затвердження рішення РНБО від 22 лютого застосувати секторальні економічні санкції до фінансових установ Росії.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак з ремаркою, що Україна також посилить санкції проти болота.

Санкції строком на 50 років застосують до всіх банків, які зареєстровані та знаходяться на території країни-агресора, йдеться у документі.

Читайте також: Удар по банкірах: Україна запровадила потужні санкції проти РФ

Обмеження стосуватимуться Центробанку, небанківських кредитних організацій. операторів платіжних систем, учасників фондового ринку. страхових компаній, інвестиційних фондів та інших фінустанов, які зареєстровані та надають свої послуги в РФ.

Санкції включають 10 пунктів, зокрема, зупинку правочинів з активами, що належать фінустановам РФ, заборону встановлення ділових відносин, заборону укладання угод та здійснення інвестицій на користь російських фінустанов.

Нагадаємо, що Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти 199 росіян та українця-колаборанта Юрія Черничука, який зараз є "директором" Запорізької АЕС.