RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Навесні в Україні підскочать ціни на оренду квартир: на скільки може подорожчати житло

На українському ринку нерухомості ціни на оренду квартир можуть підскочити наприкінці весни. Це станеться за умови, що не буде військової ескалації.

Про це розповідають аналітики, пише видання Obozrevatel.

Читайте також: Якщо до вашої оселі потрапив снаряд: що робити та куди звертатися за компенсацією

Підвищення цін на оренду квартир у бюджетному сегменті після опалювального сезону є традиційним.

За словами президента Асоціації фахівців нерухомості Юрія Піта, зростання вартості після весни може становити 10-15%.

"До березня-квітня жодних істотних змін не буде", - зазначає він.

За інформацією одного з профільних порталів, ціни на оренду квартир в Одесі та Дніпрі значно нижчі, ніж до повномасштабного вторгнення. Істотно постраждав ринок у Сумах, Чернігові та Харкові, адже знаходяться поблизу зони конфліктів.

У Львові у середньому вартість однокімнатної квартири сягає 13,6 тис. грн. Хоч рік тому у Києві житло було щонайменше на 30% дорожче. У Львові попит на житло залишається на найвищому рівні. Однак є ціни по 16-20 тис. грн.

У середньому однокімнатна квартира в Києві коштує 10,4 тис. грн за місяць, а в хрущовках та віддалених від центру районах - на 1,5-3 тис. грн дешевше. Двокімнатна коштує близько 14,8 тис. грн. Найбільше пропонують оренду однокімнатної квартири - близько 43%.

Зараз єдиним фактором, що зупиняє ціни є економічна ситуація в Україні. При цьому низька купівельна спроможність утримуватиме ціни і після повномасштабної війни.

Нагадаємо, українцям не виплачуватимуть гроші за зруйноване внаслідок бойових дій житло. Люди, які втратили будинок або квартиру, зможуть претендувати на житловий сертифікат або оплату ремонтних робіт.