RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Тарифи на комуналку підвищуватимуть: коли подорожчає та скільки платитимуть за світло з 1 березня

Відключення світла більше не діятимуть в Україні, якщо Росія не здійснить нових ракетних атак на інфраструктуру, але Кабінет міністрів вже розробляє програму підвищення тарифів на електроенергію та інші комунальні послуги після закінчення опалювального сезону.

Про це пише ресурс "На пенсії".

Не виключено, що тарифи на електроенергію можуть зрости аж у 4 рази, оскільки зараз тариф для побутових споживачів приблизно у стільки нижчий реальної ціни й у разі цього "найрадикальнішого варіанту" українцям доведеться платити за кіловат вже 5-6 гривень.

Читайте також: Тарифи на світло можуть підняти в 4 рази: як влада хоче пом'якшити подорожчання

Чиновники пропонують поетапне підвищення тарифів, щоб пом'якшити економічний удар для споживачів. В уряді наголошували, що росіяни пошкодили чи зруйнували половину української енергосистеми, тому без здорожчання комуналки кризу в енергетиці подолати не вдасться.

Поки що влада не анонсувала підвищення тарифів, тому споживачі у березні платитимуть за "старими цінами", як і раніше. Але з 1 квітня тарифи на електроенергію можуть бути переглянуті.

Наразі для індивідуальних побутових споживачів тариф становить 1,44 гривні за кіловат-годину при споживанні до 250 кіловат та 1,68 гривень – якщо домогосподарство використовує понад 250 кіловат-годин на місяць.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий розповів, як місто примудрялося залишатися зі світлом під час постійних ударів ворога.