RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Військові отримуватимуть виплати за купівлю житла за новими правилами: що вирішив Кабмін

Кабінет міністрів удосконалив порядок виплати грошової компенсації для придбання житла ветеранами бойових дій та членами їхніх сімей.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

Зокрема, Кабінет міністрів, розглянувши ініціативу Мінветеранів, надав право на отримання грошової компенсації для придбання житла ветеранами війни з інвалідністю I-ІІ групи, яка настала внаслідок військової агресії РФ проти України, та родинами загиблих (померлих) захисників.

Читайте також: Ветерани війни зможуть вивчати англійську безкоштовно: що відомо про курс

Нововведеннями також передбачено створення механізму реалізації права на отримання грошової компенсації громадянами, яким подібні виплати були призначені у 2018-2022 роках, і до цього часу не виплачена, та які після повномасштабного вторгнення ЗС РФ вимушено перемістилися з території, де ведуться бойові дії, чи тимчасово окупована Росією.

У 2023 році профільне міністерство планує розподілити субвенції з держбюджету на виплату грошової компенсації за трьома бюджетними програмами в обсязі 5,5 млрд грн двічі - в квітні та червні. Міністр Юлія Лапутіна розхраховує, що подібні нововведення матимуть позитивний результат як для ветеранів та їхніх родин, так і для держави, яка зацікавлена в правильній адаптації та забезпеченні житлом захисників.

Очільниця Мінветеранів також розраховує, що у 2023 році житлом за рахунок коштів держбюджету буде забезпечено більше ніж 2000 ветеранів та родин загиблих героїв.

Раніше ми розповідали, що в Україні ветеранам війни виплачують по 16 тисяч.

Вас може зацікавити:

Від 30 до 100 тисяч гривень: у чому різниця між доплатами військовим та кому можуть повернути надбавки

Грошова допомога сім'ям загиблих військових: до закону хочуть внести важливу зміну

Нові правила виплат військовим на "нулі": українцям відповіли на 8 поширених питань