RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Ветеранам війни виплачують по 16 тисяч: як подати заявку

Розпочався другий етап спільного проекту Мінветеранів України та Червоного Хреста України з підтримки ветеранів, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

Наголошується, що наприкінці лютого було отримано перші 10 тисяч заяв, а наразі ще 15 тисяч заявників зможуть подати заяву на отримання грошової допомоги через інформаційний ресурс Е-ветеран.

Читайте: Виплату допомоги від Червоного Хреста в Україні зупинено: чи виплатять тим, хто подав заяву

Цей проєкт поширюється на повнолітніх громадян України, яким відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць, тобто ветеран загалом зможе отримати 16 000 гривень. Виплати здійснюватимуться протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ветеранів інших видів допомоги.

Як подати заяву:

1. Зайти на сторінку вебсайту eveteran.gov.ua

2. Перейти за посиланням "Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни".

3. Пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

4. Перевірити прізвище, ім'я, по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та зазначити міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти.

5. Перед тим, як надіслати заяву, повторно перевірити свої дані та надати згоду на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації.

6. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни – особи з інвалідністю І або ІІ групи заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Якщо особа відповідає цьому критерію, тоді знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Червоного Хреста України для подальшої виплати грошової допомоги на вказаний у заяві банківський рахунок.

У той же час наголошується, що з міркувань безпеки повідомлення про нарахування або відмову не надсилатиметься заявникам. Тому, у разі неотримання виплат у зазначений термін потрібно зателефонувати до Мінветеранів за номером: +380636889596.

Нагадаємо, що переміщені та соціально незахищені особи, малозабезпечені сім'ї у зонах, які постраждали від бойових дій можуть отримати фінансову допомогу від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

  • Вас може зацікавити:

У Києві пройшла виставка присвячена діяльності Червоного Хреста України: фоторепортаж

Деякі українці отримають до 25000 грн: подробиці про виплати від Червоного Хреста

Велика міжнародна організація виплачуватиме гроші українцям: кому і скільки дадуть