RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вирощуватимуть там, де давно цього не робили: що буде з цінами на овочі цьогоріч

Цього року ціни на овочі із борщового набору ймовірно знизяться – фермери підготувалися і висадили культури у тих регіонах України, де давно цього не робили.

Про це в ефірі телемарафону розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

За його словами, цьогоріч українцям дефіцит моркви, цибулі чи гречки не загрожує і такої складної ситуації, яка склалася з продуктами цієї зими та весни не буде.

"Ми маємо інформацію з різних регіонів, як з Одещини, так і з центральної України, Тернопільщини, Черкащини, що планується відновлення вирощування овочів там, де останні роки це не відбувалось. І, перш за все, овочів борщового набору таких, як цибуля та морква. Тому вже з врахуванням нового врожаю овочів, який буде збиратись в кінці літа та осінню цього року, буде значно більше доступно вітчизняного продукту для українського споживача", – зазначив Висоцький.

Читайте також: "Золотими" будуть не лише яйця: на що чекати українцям з новою хвилею подорожчання продуктів

Ба більше – того року суттєво збільшили посіви гречки й цьогоріч її буде навіть більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання, тобто сформувались резерви.

"Очікується майже аналогічна площа посіву гречки цього року. Відповідно, це означатиме, що знову буде вирощено та вироблено гречки більше, ніж достатньо для внутрішнього споживання, не буде потреби в імпорті. І, як результат, не буде підстав для зростання ціни", – підкреслив він.

Міністр додав, що ціна на гречку очікується в межах цінового діапазону, який склався сьогодні. Він також зазначив, що може відбутися певне здешевлення, яке буде зрозуміло після фіксації посівних площ в червні.

Раніше ми писали, що в Україні напередодні Великодня яйця подорожчають на 10-15%.

  • Вас може зацікавити:

Які ціни на молочну продукцію в Києві - інфографіка від найбільшого ринку столиці

Огірки вже подорожчали: на які ще топ-продукти українцям навесні піднімуть ціни

Які страви готують на Великдень і що прийнято святити у церкві