RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Xiaomi внесли до списку спонсорів війни: чи будуть в Україні далі продавати смартфони

Українські рітейлери, ймовірно, розпродаватимуть залишки техніки Xiaomi на складах після того, як китайську компанію внесли до списку спонсорів війни.

Про це йдеться у матеріалі видання UBR.

Зокрема, журналісти зв'язалися з найбільшими в Україні рітейлерами з проханням прокоментувати, чи будуть вони надалі продавати гаджети Xiaomi, враховуючи рішення НАЗК.

Читайте також: "Гудопомога" для російських військових: "Ашан" опинився в центрі гучного скандалу

Мережа "Фокстрот" у коментарі засудила різні компанії, які не залишили ринок РФ після повномасштабного вторгнення. . Керівництво також зажадало пояснень від Xiaomi після того, як НАЗК внесло техногіганта до списку спонсорів війни.

"Бренд Xiaomi дуже популярний в Україні, останніми роками він став по-справжньому народним брендом. Поки що ми вивчаємо ситуацію і будемо діяти відповідно до законів України" , - повідомили в компанії "Алло".

У мережі "Ельдорадо", як зазначають журналісти, ситуацію вивчають із Xiaomi і вважають за краще утриматися від коментаря. У Comfy не встигли підготувати пресреліз у відповідь на запит на момент виходу матеріалу.

Телеком-експерт Олександр Глущенко прогнозує, що рітейлери найближчим часом розпродаватимуть залишки китайської техніки на своїх складах.

"Є завезена продукція. За неї сплачено податки. Телефон, що лежить у магазині – за нього вже отримав гроші вендор. Якщо не купувати – покарають лише українські компанії", - наголосив експерт у спілкуванні з журналістами.

Глущенко не виключає, що після виходу Хiaomi з українського ринку можуть початися проблеми із сервісним обслуговуванням гаджетів.

Раніше ми розповідали, що країна ЄС та НАТО закрила свої порти для танкерів з Росії.

Вас може зацікавити:

В обмін на дрони-камікадзе: ЗМІ дізналися, що РФ постачає Ірану

Буде складно: у ЄС пояснили проблему з конфіскацією активів РФ на користь України

Війна їх не хвилює: китайські компанії опинилися в центрі великого скандалу.