RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Україні з’явиться новий вид пенсії: хто зможе отримати

В Україні запроваджують механізм так званих "меценатських" пенсій - деякі пенсіонери зможуть отримати 70% додаткових коштів від пожертвувань їхніх родичів чи знайомих на окремий рахунок Пенсійного фонду.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Пенсійного фонду України.

Так, якщо благодійник здійснить пожертву у розмірі 10 тисяч гривень конкретній особі, то її пенсія підвищиться на 7 тисяч гривень. При цьому ще 3 тисячі гривень будуть направлені на пенсії іншим українцям.

Читайте також: Влада вигадала, як допомогти українцям з мінімальною пенсією: хто може отримати надбавку

"Після надходження коштів на окремий рахунок Пенсійного фонду України, 70% благодійного персоналізованого внеску (у наведеному прикладі це 7 тисяч гривень) буде включено у виплатні документи для обраного пенсіонера. Решту, 30%, буде спрямовано на фінансування пенсій інших пенсіонерів", – йдеться в повідомленні.

За словами голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, закон, ухвалений Верховною Радою у 2022 році, дозволяє здійснювати благодійні внески на виплату пенсій. Такі внески можна робити на користь конкретної людини, яка вже отримує пенсію та має рахунок у Пенсійному фонді, або знеособлено.

Таким чином, кожен український громадянин, який проживає в Україні або за кордоном, може допомогти збільшити розмір пенсії своїх рідних людей, включаючи батьків, бабусь, дідусів та інших близьких людей, шляхом благодійної пожертви до Пенсійного фонду.

Раніше ми писали, чому деяким пенсіонерам припиняють виплати пенсій на картку "ПриватБанку" і як вирішити проблему.

  • Вас також може зацікавити:

Надбавки пенсіонерам: хто має право на щомісячну виплату в 500 гривень

Автоматична індексація пенсій з 1 квітня: кого це стосується

Перерахунок пенсій українцям: чому деякі отримують мізерні виплати