RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Буде три або чотири градації: в Раді розповіли про плани збільшення тарифів на світло

У Верховній Раді виступають за запровадження трьох чи чотирьох градацій тарифу за електричну енергію, над механізмом підвищення якого зараз працюють.

Про це розповіла народний депутат від парламентської фракції "Голос", член профільного комітету Інна Совсун, пишуть "Українські Новини".

Читайте також: Тарифи на світло для українців можуть підскочити у кілька разів: у чому причина

Вона зазначила, що заможні люди мають більше платити за електрику. Тоді як зараз тариф субсидований для всіх: і для олігархів, і для пенсіонерів. У цьому криється головна проблема чинного тарифоутворення, переконана нардеп.

Також, за її словами, з нинішніми цінами відсутній економічний сенс інвестувати в енергоефективність та енергозбереження.

"Для початку нам потрібно запровадити більше градацій. У нас зараз лише два етапи зміни ціни для населення – менше і більше 250 кВт·год на місяць. Для тих, хто споживає ще більше, варто запровадити вищу ціну. Просто дивитися за обсягом споживання", – пояснила вона.

Совсун вважає, що має бути кілька градацій із ціноутворення, щоб люди, у яких достатньо накопичених ресурсів, могли платити реальну вартість та інвестувати в енергоефективність.

"Так само треба думати про заходи енергоефективності для тих, хто менше споживає. У людей платіжка зменшилась би вдвічі", - додала представниця комітету із питань енергетики.

Нагадаємо, експерти вважають, що в Україні нові тарифи на електроенергію можуть з'явитися вже або з 1 червня, або з 1 липня поточного року.

  • Вас також може зацікавити:

Українцям відчутно підвищать тарифи на воду: документ

Як зняти та передати показання лічильника на світло: усі подробиці

Перерахунок субсидій у травні: кому потрібно повторно подавати заявку