RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Яйця влітку будуть ще дешевшими: названо ціну

У жовтні минулого року вартість яєць в Україні била рекорди й за досить невеликий проміжок часу вони подорожчали одразу вполовину, але зараз ситуація вирівнюється й після Великодня цей продукт почав стрімко дешевіти.

Про це пише 24 Канал.

Читайте: Пенсії не встигають за цінами: як змінилася вартість популярних продуктів у 2023 році

За словами аналітика "Українського клубу аграрного бізнесу" Максима Гопки, після Великодневих свят ціни в супермаркетах знизились на 9–12%, а до середини літа ціна може ще просісти на 15%.

"Поголів’я курей-несучок поступово відновлюється і з потеплінням та збільшенням світлого дня витрати на електроенергію знижуються, що також вплине на собівартість продукту", - розповів Максим Гопка.

Експерт додав, що важливими факторами для подальшого скорочення цін виявиться нарощення поголів’я курей-несучок, збільшення пропозиції від приватних господарств, тепла погода та стабільність цін на корми.

Своєю чергою експерт з птахівництва та співробітник НААН Олег Катеринич прогнозує, що влітку за одне яйце доведеться платити десь 2,5–3 гривні.

"Традиційно влітку вартість яєць знижується на 30–50% порівняно з початком весни. Хоча тиждень тому відпускна ціна з птахофабрик вже коливалася десь близько 3 гривень", - розповів він.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", в Україні у березні продовжували зростати ціни на овочі так званого борщового набору.

  • Вас може зацікавити:

А могли порахувати і в літрах: реакція мережі на заяву Резнікова про закупівлю яєць для ЗСУ

Яєць по 17 гривень не було? Резніков прояснив ситуацію

Скандалу з яйцями було замало: для військових вирішили закуповувати "золоті" яблука