RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Яєць по 17 гривень не було? Резніков прояснив ситуацію

Міністерство оборони України потрапило у скандал після оприлюднення деталей закупівель відомства, де було заявлено про ціни на яйця для ЗСУ по 17 грн - за словами Резнікова журналіст-розслідувач помилився з цифрами.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив в інтерв'ю "Українській правді".

Він розповів, що дізнався про скандал після засідання "Рамштайну", де протягом дня у політиків не було телефонів і вони не знали, що коїться вдома.

"Коли ми вже закінчили, повечеряли й почали поступово рухатися додому, я вмикаю телефон, і там вже несеться з усіх боків. Я здивований, тому що бачу ключове звинувачення: "Яйце за 17 гривень".", - згадав Резніков.

Читайте також: Розкрито масштабну схему розкрадання продуктів харчування у Міноборони - спікер ДБР розповіла деталі

Він наголосив, що першою думкою було, що такого не може бути та почав дізнаватися деталі у тих, хто за це відповідає. На що отримав відповідь, що Міноборони безпосередньо закупівлею продуктів не займається, а купує послугу.

За словами міністра оборони, після детального розгляду документів виявилося, що хтось неправильно сприйняв оприлюднену інформацію.

"В жодному документі не існує позиції "яйце, одна штука коштує 17 гривень". Кажу: "А звідки взяв журналіст?" "Ну, напевно, він помилився, тому що в документі в розділі "штуки" немає цифри 17. Вона стоїть там, де вага". А це трошки інше…", - резюмував Олексій Резніков.

Раніше ми писали, що на тлі скандалу із закупівель харчів для армії Уряд ініціював створення робочої групи, яка має збалансувати дотримання секретності та публічний контроль, але одночасно забезпечити безперебійність постачання військовим.