RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

Пенсії за вислугу років: кому призначають і хто може втратити частину виплат

Окрім пенсії за віком, інвалідністю чи втратою годувальника, в Україні громадяни можуть також отримувати ці виплати й за вислугу років – вони встановлюються окремим категоріям громадян, які працюють на роботах, виконання яких призводить до втрати професійної працездатності чи придатності.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, за словами голови правління Пенсійного фонду України Євгена Капінуса наразі середня пенсійна виплата в Україні становить трохи понад 5200 гривень.

Читайте також: Чи підлягають пенсії оподаткуванню: у Пенсійному фонді озвучили відповідь

"Максимальний розмір пенсії за вислугу років незалежно від закону, згідно з яким призначається така пенсія, не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність. Наразі максимальний розмір пенсії становить 20 930 гривень”, – розповідає експерт.

Важливо розуміти, що отримання заслуженого відпочинку за вислугою років прямо залежить від професії та посади, а також тривалості трудового стажу. Щодо перерахунків пенсій за вислугу років, їх проводять за загальновизнаними правилами, що застосовуються й до цього дня.

Раніше ми розповідали, хто отримає підвищені пенсійні у червні.

  • Вас також може зацікавити:

Доплати до пенсій за вік: хто та які суми має отримувати у 2023 році

Не всі українці можуть вийти на пенсію вчасно: у чому проблема

Ведення в Україні накопичувальної пенсії: відрахування із зарплати хочуть збільшити втричі