RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Що буде з гривнею в червні: прогноз курсу валют

У червні курс долара в Україні коливатиметься в межах коридору 37-38 гривень за один "зелений". На ситуацію впливатимуть рішення Національного банку, міжнародна фінансова допомога, темпи розвитку української економіки.

Таким прогнозом поділився начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лісовий

Читайте також: Що буде з курсом валют влітку: українцям дали неприємний прогноз

Експерт вважає, що щоденні коливання готівкового курсу валют у період першого літнього місяця не перевищать 0,5 грн., а різниця між курсом купівлі та продажу готівкової валюти буде в межах 0,3 грн. Загалом ситуація буде схожа на ту, яка спостерігалася в травні.

Також згідно з прогнозом незалежного фінансового експерта, кандидата економічних наук Олександра Хмелевського, у червні 2023 року курс залишиться без змін. Водночас він припустив, що деякі події можуть "викликати паніку та збільшити попит на готівкову валюту". Наприклад, — загострення бойових дій та ворожі атаки на критичну інфраструктуру та житлові будинки. Але експерт згоден, що літо курс варіюватиметься в межах 37-38 грн за долар.

Зазначимо, у травні курс гривні до долара досягнув максимуму з липня минулого року. Це сталося завдяки продажу валюти з боку населення та більш привабливим ставкам за гривневими депозитами. На думку економічних експертів, тенденція до зміцнення на початку літа триватиме.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що Київ отримав від Вашингтона 1,25 млрд доларів грантових коштів, тобто безповоротної фінансової допомоги.

Вас також може зацікавити:

Місія завершилася успішно: МВФ надасть Україні другий транш кредиту

Коли подорожчає долар і яким буде курс: прогноз аналітика

Україна отримала транш від МВФ на 2,7 млрд. доларів: що відомо