RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україна отримала грант від США у 1,25 млрд доларів: куди підуть гроші

28 квітня України отримала від Сполучених Штатів 1,25 млрд доларів грантових коштів, тобто безповоротної фінансової допомоги.

Про це повідомив пресцентр Міністерства фінансів.

Читайте також: Могутня трійка проти крадіжки: навіщо в Україну приїхали ревізори зі США

У відомстві розповіли, що фінансування відбулося через Цільовий фонд Світового банку у рамках четвертого додаткового фінансування для проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE).

У Мінфіні нагадали, що від початку повномасштабної війни США передали Україні близько 16,7 млрд доларів грантових коштів.

“Партнерство з США та командою Світового банку під час війни дозволяє Уряду України фінансувати першочергові соціальні видатки у повному обсязі. Водночас допомога у формі грантів не збільшує боргове навантаження та сприяє стабілізацій фінансової системи”, - прокоментував надходження коштів український міністр фінансів Сергій Марченко.

Очікується, що гроші спрямують на забезпечення пенсійних виплат, окремих програм соціальної допомоги, зокрема, на виплати внутрішнім переселенцям, а також на зарплати працівникам охорони здоров’я та співробітникам ДСНС.

Нагадаємо, раніше уряд Сполучених Штатів виділив 20 мільйонів доларів на посилення контролю за фінансовою допомогою, яку надають Україні.

  • Вас може зацікавити:

Україна отримає від Нідерландів величезну суму: на що підуть гроші

Україна отримала транш від МВФ на 2,7 млрд доларів: що відомо

Сенат Конгресу США схвалив проект бюджету країни на 2023 рік: Україна отримає величезну суму