RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Субсидії не для всіх: кому доведеться повернути гроші

Українці можуть отримати невиплачені пільги на комуналку, однак законодавством передбачено і повернення державі зайво виплаченої громадянам безповоротної адресної соціальної допомоги, які самостійно не можуть розраховуватися за житлово-комунальні послуги.

Про це нагадує Пенсійний фонд.

Читайте: Що буде з пільгами на комуналку після підвищення тарифів: українцям дали пояснення

Зазначається, якщо у заяві чи декларації було зазначено недостовірну інформацію, що вплинула на встановлення права на житлову субсидію та визначення її розміру, який у результаті перевищив 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 170 гривень, то це є причиною повернути раніше нараховані кошти.

Також якщо одержувач не повідомив про обставини, що впливають на перегляд права на призначення житлової субсидії або її розміри протягом 30 календарних днів з дня їх виникнення.

У разі призначення житлової субсидії на наступний період уповноважений орган може утримувати суму зайво виплаченої житлової субсидії при виплаті щомісячних сум субсидій.

При цьому поточні виплати можуть бути зменшені лише на 20 відсотків.

Нагадаємо, що більшості громадян субсидії автоматично продовжать, однак деяким потрібно повторно подати заявку на отримання допомоги.

  • Вас може зацікавити:

Деякі пенсіонери можуть не платити за комуналку: хто має право на соціальну пільгу

Субсидії на комуналку: хто може отримувати до 400 грн щомісяця

В Україні різко зменшиться кількість одержувачів субсидії: що відомо про причини