RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Європейський банк надасть Україні 600 млн євро: на що підуть гроші

Європейський банк реконструкції та розвитку, який надав Києву 140 млн євро на тепло та світло, виділить 600 мільйонів євро фінансування у вигляді позик та грантів для підтримки енергетичної безпеки України.

Про це інформує Економічна правда.

Читайте: Англійська в Україні набуде нового статусу: що задумав Кабмін

Президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо у рамках Ukraine Recovery Conference підписала три меморандуми про взаєморозуміння з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем щодо мобілізації 200 млн євро для "Укренерго", 200 млн євро для "Нафтогазу" і 200 млн євро для "Укргідроенерго".

Після нещодавньої повені в Херсонській області, спричиненої пошкодженням росіянами дамби на річці Дніпро, фінансування отримає "Укргідроенерго". 50 млн євро надійде для підтримки стійкості компанії, а 150 млн євро призначені для відновлення двох гідроелектростанцій поблизу ЗАЕС.

Фінансування "Укренерго" для надання ліквідності, пов’язаної з ринковими реформами, доповнює загальну суму 520 млн євро, які банк вже надав з початку повномасштабної війни.

Кошти для "Нафтогазу" підтримають компанію у поповненні стратегічних резервів. Це слідує за 300 млн євро, позиченими минулого року, частиною пакета в 500 млн євро за підтримки донорів.

"Для Уряду важливо якнайшвидше здійснити комплекс заходів із відновлення, щоб максимально убезпечити електроенергетичну інфраструктуру", - прокоментував меморандум прем'єр-міністр Дмитро Шмигаль.

Нагадаємо, що Британія оголосила новий пакет допомоги Україні й у пріоритетах зелена енергетика та інвестиції.

Вас може зацікавити:

Краще, ніж очікувалось: Нацбанк розповів, як зросте економіка України 2023 року

Євросоюз продовжив на рік економічний "безвіз" з Україною: що це означає

Путінський шантаж Європи зазнав поразки: чому Росія більше не потрібна світовій економіці