RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Британія оголосила новий пакет допомоги Україні: в пріоритетах зелена енергетика і інвестиції

Великобританія продовжує допомагати українцям у боротьбі із російськими загарбниками і готує новий пакет військової допомоги для України – він міститиме кредитні гарантії від Світового банку на 3 мільярди доларів і першочергово сприятиме розвитку українському бізнесу та відновленню енергетики.

Про це заявив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак під час Конференції з питань відновлення України, інформує пресслужба уряду королівства.

Основними темами зустрічі є обговорення широкого спектра реформ, необхідних для відновлення України після війни. Зокрема, це стимулювання торгівлі та інвестицій, відновлення людського капіталу, енергетичне відновлення та розмінування. Також, особлива увага присвячена розгляду реформ, спрямованих на зміцнення економіки, покращення умов для бізнесу, залучення іноземних інвестицій та відновлення торгових зв'язків.

Читайте також: США переоцінили передану Україні військову допомогу: чому це хороша новина

"Протягом трьох років ми надамо кредитні гарантії на суму 3 мільярди доларів, ми також запускаємо новий британсько-український технологічний міст для сприяння інвестиціям і талантам, а також підтримку "зеленої" енергетики і багато іншого - все це частина величезних колективних зусиль союзників і партнерів з усього світу, в тому числі значної нової підтримки з боку ЄС, про яку також буде оголошено на цьому тижні", - заявив Сунак.

Він також наголосив на важливості побудови платформи для бізнесу, що, своєю чергою, зможе залучити інновації й інвестиції, яких потребує Україна.

"Саме тому ми започатковуємо Український бізнес-компакт, щоб приватний сектор міг пообіцяти свою підтримку відновленню та реконструкції України", - пояснив прем'єр-міністр Британії.

Варто зазначити, у конференції, яка присвячена післявоєнному відновленню України, наразі проходить у Лондоні. У заході беруть участь понад тисяча представників з 61 країни, включаючи високопосадовців, представників неурядових організацій та сотні бізнес-лідерів і підприємців. Серед спікерів - президент Єврокомісії, Урсула фон дер Ляєн, держсекретар США, Ентоні Блінкен, президент України, Володимир Зеленський, голова уряду України, Шмигаль, а також прем'єр-міністр Великої Британії, Ріші Сунак.

За даними Світового банку, станом на березень 2023 потреби України на відновлення та відбудову оцінювали в 411 млрд доларів.

Раніше ми писали про те, що Німеччина відправила для українських військових новий пакет допомоги.

  • Вас може зацікавити:

Частина країн НАТО може розмістити свої війська в Україні: хто на це готовий піти

Де і коли пройде наступний "Рамштайн": відповідь Пентагону

Сунак підтримав вступ України в НАТО: Путін має отримати потужний сигнал