RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Постраждалим при підриві Каховської ГЕС допоможуть грошима: як отримати 5000 гривень

Постраждалі внаслідок підриву російськими окупантами Каховської можуть отримати одноразову грошову допомогу незалежно від того, чи зареєстровані вони як ВПО й чи отримують щомісячні виплати на проживання.

Про це інформує Мінсоцполітики.

Читайте: Виплати постраждалим від затоплення: як отримати від 5 до 200 тисяч гривень

Зазначається, що Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалим внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції, скасувавши необхідність перевірки осіб на предмет отримання ними допомоги як внутрішньо переміщені особи.

На одноразову матеріальну грошову допомогу у розмірі 5 тис грн претендують постраждалі громадяни з підтоплених регіонів Херсонської і Миколаївської областей.

Звернутися з відповідною заявою до органів соцзахисту необхідно до 31 серпня, а отримати кошти можна через АТ "Укрпошта" або через установи уповноважених банків із можливістю їх зняття через платіжні термінали.

Постраждалими необхідно пред'явити:

документ, що посвідчує особу, або єДокумент,

документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків,

для дітей – свідоцтво про народження дитини або е-свідоцтво про народження. Інформація про неповнолітню дитину включається до заяви одного з батьків.

При цьому заяву про надання матеріальної грошової допомоги особі, яка визнана судом недієздатною, може подавати її законний представник або уповноважена особа органу опіки та піклування.

У випадку, якщо документи були втрачені, людина може пред'явити їхні скан- чи фотокопії або використовуються відомості з Єдиного державного демографічного реєстру та інших державних інформаційних ресурсів.

Нагадаємо, що Каховська гідроелектростанція була замінована російськими окупантами ще у квітні минулого року.

Вас може зацікавити:

Бійці ССО взяли в полон окупантів, що залишилися на затопленій Херсонщині, відео

Росіяни не давали рятуватись: що відомо про загиблих внаслідок підриву Каховської ГЕС

У затоплених Олешках з даху будинку вдалося врятувати маму з дітьми: відео