RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Росії після атаки на Кримський міст призупинили зернову угоду: Пєсков назвав умови поновлення

Після вибухів на Кримському мосту у ніч на 17 липня у Кремлі виступили із заявою, що Росія призупиняє участь у "зерновій угоді". Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков назвав повернення Росії можливим лише за "виконання умов РФ".

Читайте також: Нагнути Путіна в бункері: що відбувається з "зерновою угодою"

"Росія сьогодні, 17 липня, офіційно повідомила секретаріат ООН, Україну і Туреччину про заперечення проти продовження зернової угоди. Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що дія зернової угоди припиняється. За його словами, РФ "негайно повернеться до угоди", коли умови, які стосуються Москви, будуть виконані. Крім того, Пєсков зазначив, що рішення щодо зернової угоди було прийнято ще до сьогоднішньої атаки на Кримський міст", - йдеться в повідомленні.

На цю новину негайно відреагували в МЗС КНР і заявили, що Китай сподівається, що Україна та Росія продовжать зернову угоду, і транспортування зерна Чорним морем продовжиться.

"Ми готові зміцнювати співпрацю з усіма сторонами у цій сфері, сприяти формуванню більшого міжнародного консенсусу, вносити позитивний внесок у забезпечення світової продовольчої безпеки", - йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства Піднебесної.

Цю інформацію прокоментував і один із гарантів "зернової угоди" президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. За його словами, "зернова угода пішла в історію як дипломатичний успіх".

Він додав, що Туреччина до останнього моменту докладала зусиль для порятунку "зернової угоди". Також Президент Туреччини висловив припущення, що Володимир Путін хотів би продовження дії зернової угоди.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш попросив Володимира Путіна продовжити "зернову угоду" - натомість він пообіцяв підключити один із російських банків до міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

Вас також може зацікавити:

До чого доводить шантаж: як Ердоган відвантажив ляпас Путіну

Ніяких заяв: у Путіна відреагували на продовження "зернової угоди"

Знову "всіх переграв"? Путін погодився на продовження "зернової угоди"