RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Три країни готують нову "зернову угоду": озвучена дата укладання

Росія, Туреччина та Катар працюють над новим тристороннім договором, який замінить попередній.

Про це повідомляє видання Bild.

Читайте також: Пішла в історію? Чи стане трагедією відмова Кремля від зернової угоди

Як зазначається, це випливає зі службового листування між Міністерством закордонних справ, посольствами РФ та Туреччини у період з 21 липня до 8 серпня поточного року, що потрапило у розпорядження видання.

"Пропонується постачати російське зерно в бідні країни, переважно в Африці. Туреччина виступить як організатор, Катар - як спонсор поставок. Глава МЗС Туреччини Хакан Фідан просить Росію відновити при цьому колишню зернову угоду, щоб зерно поставлялося і з України. Анкара також пропонує діяти під егідою ООН", - зазначається у повідомленні.

За інформацією Bild, новий договір може бути укладений вже у найближчі вихідні у Будапешті. З цією метою туди відбув глава Татарстану Рустам Мінніханов. Також туди має прибути турецький президент Реджеп Таїп Ердоган.

Після вибухів на Кримському мосту у ніч на 17 липня у Москві заявили, що Росія призупиняє участь у "зерновій угоді". Речник Адміністрації президента РФ Дмитро Пєсков назвав повернення Росії можливим виключно за "виконання умов РФ".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш попросив Володимира Путіна продовжити "зернову угоду"- натомість він пообіцяв підключити один із російських банків до міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

  • Вас також може зацікавити:

Росії не дає спокою українське зерно: стали відомі наслідки нічної атаки "шахедів", фото

Удари по портах "Рені" та "Ізмаїл": з'явилося відео моменту атаки

Російський корабель відкрив вогонь по цивільному судну, яке йшло в Україну: що відомо