RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Російський корабель відкрив вогонь по цивільному судну, що йде в Україну: що відомо

У неділю, 13 серпня, росіяни атакували цивільне суховантажне судно "Сукра Окан" під прапором Палау, який прямував в український порт Ізмаїл.

Про це повідомляють самі окупанти.

Читайте також: Бити по кораблях Росія не буде: названо головну мету зернової блокади Путіна

Повідомляється про те, що близько 06:40 у південно-західній частині Чорного моря військові Чорноморського флоту РФ відкрили "попереджувальний вогонь", щоб зупинити і перевірити суховантажне судно "Сукра Окан".

"На вимогу зупинки для огляду на перевезення заборонених вантажів капітан суховантажного судна не відреагував. Для примусової зупинки судна з російського бойового корабля було відкрито попереджувальний вогонь з автоматичної стрілецької зброї", - повідомили в Міноборони країни-окупанта, додавши, що "вогонь вів" Василь Биков.

"Для примусової зупинки судна з російського бойового корабля було відкрито попереджувальний вогонь з автоматичної стрілецької зброї. З метою огляду суховантажного судна з борту патрульного корабля «Василь Биків» було піднято вертоліт Ка-29 з групою російських військовослужбовців. За результатами радіопереговорів група висадилася на суховантажне судно. Після завершення роботи оглядової групи на борту «Сукра Окан» судно продовжило рух у порт Ізмаїл", - додали окупанти.

Атаковане судно вийшло з грецького порту Халкіда 7 серпня. У понеділок, 14 серпня, воно мало прибути до Ізмаїла.

Нагадаємо, лідери африканських держав, які беруть участь у саміті Росія – Африка, відкинули пропозицію президента РФ Володимира Путіна щодо безплатного постачання зерна. Наполягають на поновленні "зернової угоди" з Україною.

  • Вас також може зацікавити:

План – поставити весь світ навколішки: в Україні назвали мету російських ударів по Одесі.

Під загрозою експорт зерна: у ОК "Південь" розповіли про наслідки ударів по Одещині

Росіяни атакували "шахедами" порт на Дунаї, є постраждалі: всі подробиці та фото