RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Восени українцям почнуть відключати світло: які графіки затверджено

У деяких областях України розробили графіки відключення світла для побутових споживачів, які будуть вводитись у разі дефіциту генерації енергії.

"Апостроф" розповідає, у яких регіонах світло можуть відключати вже восени.

Читайте також: Україна може пройти зиму без відключень світла: названо важливу умову

Полтава

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін попередив, що у регіоні можуть бути шість черг відключення світла, які запрацюють у разі дефіциту генерації. Але яким він може бути, стане відомо лише після початку опалювального сезону.

"Розроблено графіки відключень електроенергії, розраховані на шість черг. І графіки обмеження для промислових споживачів. До роботи готові 12 модульних котелень. Робота триває. Ворогу не вдасться зламати нас!" – попередив Лунін, анонсуючи графіки відключення світла.

Львів

З 1 жовтня в обласному центрі також буде запроваджено графіки відключення світла. Речниця "Львівобленерго" Галина Петрушка у своєму Facebook підтвердила, що компанія проводить інформування споживачів про приналежність до груп у графіках відключень. За її словами, інформування громадян здійснюється відповідно до наказу Міненергетики від 14 лютого 2022 року.

Компанія окремо зазначила, що наразі немає інформації щодо застосування аварійних відключень для побутових споживачів.

Вінниця

Аналогічні графіки відключень розробила компанія "Вінницяобленерго". Їх запровадять у разі дефіциту генерації чи аварійних ситуацій. Побутових споживачів попередили, що світло можуть відключати для запобігання порушенню режиму роботи об'єднаної енергосистеми України.

Періодичність відключень для клієнтів може коливатися від 2 до 4 годин з подачею електроенергії від 4 до 2 годин відповідно.

Раніше ми розповідали, як підготуватися до другої зими без світла.

Вас може зацікавити:

Між світлом і темрявою: що чекає на Україну майбутньої зими

Блекауту не уникнути: українців попередили про 10-годинні відключення світла

Готуємося до блекаутів: які прилади придбати вже зараз, поки не злетіли ціни