RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Ще один банк в Україні оголошено неплатоспроможним: в НБУ озвучили деталі

НБУ повідомив про банкрутство Укрбудінвестбанку, правління регулятора вирішило віднести його до категорії неплатоспроможних. Це вже шостий збанкрутілий банк з початку повномасштабної війни.

Про це повідомили у пресслужбі Нацбанку.

Читайте також: Бенкет під час війни: чому банки в Україні отримують прибуток, а бюджет - збиток

У Нацбанку повідомили про те, що банкрутство великої фінустанови не вплине на стабільність банківського сектора через те, що станом на вересень 2023 року частка банку становила лише 0,04% від активів платоспроможних банків.

Повідомляється також, що досить різке рішення пов'язане з тим, що банк не виконав письмові вимоги і не врахував зауважень.

Також керівництво Укрбудінвестбанку не вжило оперативних заходів щодо покращення фінансового стану та приведення банківських робіт відповідно до законодавства України.

Вкладникам цього банку не варто хвилюватися за свої кошти, гроші повернуть із відсотками, нарахованими на кінець дня та попереднім дню початку виведення банку з ринку.

Загальна можлива сума виплат вкладникам становить приблизно 606 млн гривень.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що НБУ відновив виїзні планові перевірки банків небанківських установ у сфері фінансового моніторингу, санкційного законодавства та валютного нагляду.

Вас також може зацікавити:

"ПриватБанк" почав продавати валюту онлайн: покрокова інструкція

Українці можуть купувати валюту онлайн: у яких банках працює сервіс

Кому з українців можуть списати борги за кредитом: ТОП-6 причин