RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Куди звертатися по військову пенсію, якщо є сумніви: поради українцям

Якщо в українського пенсіонера є сумніви щодо правильності розрахунку пенсії, він може звернутися не лише до місцевого відділення Пенсійного фонду, а й до обласного Пенсійного фонду, а також до Пенсійного фонду України.

Про це повідомляє На Пенсії.

Читайте також: Пенсіонери можуть залишитися без виплат: як нардепи протягли до Ради "троянського коня"

Видання відповіло на запитання українського пенсіонера, у якого виникли сумніви щодо правильності розрахунку його військової пенсії.

"Я народився в 1935 році. Пішов на військову пенсію в 1985 році з посади «головний інженер – заступник командира спецчастини з експлуатації та забезпечення атомних боєкомплектів літаків дальньої авіації. Фахівець – класність – «майстер». Мені здається, що при нарахуванні пенсії не врахували специфіку служби, секретність та класність. Після виходу на пенсію я продовжував працювати ще 11 років на оборонних підприємствах. Хочу перевірити правильність нарахування пенсії", - написав пенсіонер.

Йому відповіли, що з питаннями можна звернутися не лише до місцевого відділення Пенсійного фонду, а й до обласного Пенсійного фонду, а також до Пенсійного фонду України (Київ, вул. Бастіонна, 9).

Також українцям нагадали про те, що пенсії призначаються органами ПФУ на підставі даних про грошове забезпечення, що надаються військкоматами. У цьому випадку питання можуть бути не так до Пенсійного фонду, як до органу, який видав довідку про розмір забезпечення та всілякі надбавки до заробітної плати військовослужбовця.

Раніше ми розповідали, чи підвищать у 2023 році мінімальну пенсію.

Вас може зацікавити:

Кому і на скільки підвищили пенсії в Україні влітку: у ПФУ розкрили деталі

Пенсії з 1 вересня: чи будуть для українців доплати та індексація

Пенсії в Україні: хто з пенсіонерів зможе отримати додаткові виплати у вересні