RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Перерахунок пенсій військовим: які важливі зміни готують в Раді

Українським військовим на законодавчому рівні планують переглянути пенсії. У парламенті зареєстровано відповідний проєкт закону.

Про це повідомляє видання Armyinform.

Читайте також: В Україні військовим виплатять до 30 000 грн: кого це стосується

Йдеться про законопроєкт №10330, який внесе зміни у закон "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" у питанні відновлення права військових на перерахунок пенсій.

Зміни торкнуться статті 63 закону "Перерахунок раніше призначених пенсій". Вона має велику кількістю змін ще з 1992 року, одна з них підтримана у 2016 році, коли перерахували пенсії для міліції, однак не для військовослужбовців. Тоді статтю доповнили абзацом такого змісту:

"Перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції), які мають право на пенсійне забезпечення або одержують пенсію на умовах цього Закону, здійснюється з урахуванням видів грошового забезпечення, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством для поліцейських".

На той момент "міліція" вже була перейменована, однак автори проєкту це не згадали. Відсутністю перерахунку пенсій військовим були здивовані ті, хто перебував третій рік у підрозділах, що брали участь в Антитерористичній операції.

Ініціатор законопроєкту Олександр Юрченко розповів, що законопроєкт поверне справедливе нарахування пенсій військовослужбовцям. Зокрема, згідно з ним, всі призначені за законом пенсії підлягатимуть перерахунку з огляду на підвищення розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військових, осіб, які мають право на пенсію за даним законом, або через введення нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавок, доплат, винагород постійного характеру) та премій у розмірах, передбачених законодавством. Перерахунок пенсій має відбуватися на момент виникнення права на перерахунок пенсій і в порядку, встановленому урядом, у терміни, передбачені цим документом.

Раніше "Апостроф" писав, якою буде індексація пенсій українцям у 2024 році.

  • Вас також може зацікавити:

Піхота має отримувати ще більше: військова висловилась про зарплати на передовій і в тилу

Залишилося мало часу: пенсіонери можуть втратити виплати, якщо не виконають вимогу ПФУ

В Україні за кілька тижнів перерахують пенсії: хто отримає більше грошей