RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чи буде податок на карткові перекази: в Мінфіні дали остаточну відповідь

В тексті Національної стратегії доходів України відсутні ініціативи щодо оподаткування грошових надходжень на банківську картку фізичної особи.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Читайте також: Чи буде перерахунок житлових субсидій у 2024 році: ексклюзивний документ

"Національна стратегія доходів України - це комплексний та структурований документ, який потрібно читати уважно. Будь-який захід, що планується до впровадження підкріплено описом проблематики, як обґрунтування необхідності кожної реформи. Наголошуємо, що у тексті Нацстратегії відсутні заходи щодо оподаткування надходжень на картку фізичної особи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що некоректні висновки з цього питання були зроблені на основі інформації з розділу 4.3.1 "Реформа спрощеної системи оподаткування".

"Всі доходи фізичних осіб отримані поза межами підприємницької діяльності, крім тих, що прямо передбачені Податковим кодексом України, підлягатимуть оподаткуванню за загальною ставкою податку на доходи фізичних осіб, передбаченою Податковим кодексом України", - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що насправді це означає, що:

  • У тексті відсутні слова про "будь-які надходження на картку фізособи";
  • про вимоги "оподаткування доходів, отриманих поза підприємницькою діяльністю" відображає загальні принципи оподаткування, які й так існують у чинному податковому законодавстві (у розділі IV редакції Податкового кодексу України, що діє).

"Важливо зауважити: будь-яка реформа податкової політики вимагає напрацювання детальних змін до податкового законодавства. Жодна фундаментальна реформа (особливо така складна, як зміна правил оподаткування доходів фізичних осіб) просто неможлива без обговорень з громадськістю, бізнесом, відповідними органами влади. Більше того, як зазначено в Нацстратегії подібні зміни можуть бути запроваджені не раніше року наступного за тим, в якому будуть вважатися виконаними заходи щодо забезпечення конфіденційності та захисту даних в системах ДПС (в тому числі інформації, одержаної від платників податків та податкових агентів)", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" розповідав, якою буде індексація пенсій в Україні 2024 року.

  • Вас також може зацікавити:

Залишилося мало часу: пенсіонери можуть втратити виплати, якщо не виконають вимогу ПФУ

В Україні за кілька тижнів перерахують пенсії: хто отримає більше грошей

Субсидії на зиму: що треба знати пенсіонерам