RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Переселенці можуть отримати гроші від ООН: що треба знати про виплати

Вимушені переселенці, які не отримували раніше фінансову допомогу від міжнародних організацій та мають дохід, менший за 5400 гривень на члена родини, можуть отримати 10 800 гривень від УВКБ ООН.

Про це повідомляє Благодійний фонд "Право на захист".

Читайте: Нові правила виплат для ВПО: які зміни почали діяти

Подати заявку на грошову допомогу можуть родини, які мають лише одного з батьків з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше), очолюють одна самотня чи кілька самотніх людей похилого віку (від 55 років) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років, мають членів сім’ї з інвалідністю чи хронічними захворюваннями, опікуються дітьми без супроводу або дітьми, розлученими з батьками.

Для отримання допомоги потрібно надати документ, що посвідчує особу, податковий номер, будь-які документи, що підтверджують належність до категорії вразливості, свідоцтво про народження дітей, номер банківської картки для виплати допомоги та особистий номер телефону.

На допомогу мають право переселенці, які перемістилися після 24.02.22, вже повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення або ж особи, що не переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Харківській, Чернігівській, Сумській, Миколаївській, Херсонській, Донецькій областях та мають вразливості з Переліку вище.

Зазначається, що сума допомоги базується на сумі мінімального споживчого кошика, становить 3600 грн на особу та покриває тримісячний період. Тобто загальна сума на кожного члена родини становить 10 800 грн.

Подати заявку на таку допомогу можна у пунктах збору даних БФ "Право на захист". Дізнатися подробиці можна на гарячій лінії УВКБ ООН за номером: 0 800 307 711 (з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 18:00).

Раніше ми розповідали, що виплати в Україні у 2024 році під загрозою.

  • Вас може зацікавити:

Виплати переселенцям скорочують: хто з 1 лютого залишиться без допомоги

В Україні готують масове скорочення виплат ВПО: у мережі хвиля обурення

"Дитячі" виплати в Україні зростуть: кому і на скільки збільшать з 1 січня