RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Українські "санкції" найефективніші: в Росії значно впав експорт нафтопродуктів

Через атаки українських дронів на свої нафтові термінали та заводи Росія була змушена скоротити експорт нафтопродуктів в інші країни.

Про це повідомляє Reuters.

Експорт бензину та дизельного палива у січні 2024 року скоротився на 37% та 23% відповідно порівняно з січнем 2023 року.

Читайте також: Порт особливого призначення: чому вибухи в Усть-Лузі стали катастрофою для Кремля

За даними трейдерів та даних відстеження суден LSEG, Росія, ймовірно, скоротить експорт нафти приблизно на 128-136 тисяч барелів на день. Це приблизно третина від загального обсягу експорту. Водночас постачання бензину на внутрішній ринок за перші 25 днів січня збільшилося на 7% (150 тисяч тонн), а дизельного палива - майже на 17% (490 тисяч тонн).

Крім того, Індія, яка є одним з основних споживачів російської нафти, почала менше імпортувати "чорного золота" з Росії. Імпорт нафти з Росії до Індії другий місяць поспіль падає – у січні показники впали до найнижчого рівня за рік через санкції.

За даними LSEG, імпорт нафти до Індії з Росії знизився на 4,2% (до 1,3 мільйона барелів на добу). Тим часом дані агентства з відстеження судів Vortexa показали зниження видобутку на 9% до 1,2 млн барелів на добу. У свою чергу, імпорт російської нафти в Індію може ще більше скоротитися в найближчі місяці.

Нагадаємо, що в ніч на 21 січня за нафтовим терміналом у морському порту Усть-Луга Ленінградської області Росії відпрацювали дрони Служби безпеки України.

  • Вас також може зацікавити:

Російська нафта під ударом: нові подробиці атаки на порт Усть-Луга в Росії

У російському Туапсе "бавовна" на нафтобазі: фото та відео

Удар українських БПЛА по Усть-Лугу: чому "пропустила" російська ППО і як це допоможе ЗСУ