RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Найбільша диверсія: поляки розсипали 160 тонн зерна з України, відео

Польські фермери здійснили чергову диверсію на кордоні та пошкодили 160 тонн українського зерна.

Про це інформує пресслужба Міністерства відновлення України.

За даними відомства, диверсія сталася в ніч на 25 лютого на станції Котомеж. Вандали розсипали українську агропродукцію, яка перевозилася у 8 напіввагонах.

Читайте також: Вибори, розбірки та ігри: чому польська політика заважає розблокувати кордон

Профільне міністерство зазначає, що вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки його планували транспортувати до інших країн світу.

"Українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно домовленностям з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Це підтверджено на офіційному рівні – ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – не залишається там. Це четвертий випадок вандалізму на польских залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності і безвідповідальності", - відреагував міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Диверсію на кордоні також прокоментувало польське видання Polske Radio. Наразі територія, де вандали влаштували провокацію, охороняється. Раніше представники місцевої влади та фермери прибули на залізничну станцію та взяли зразки врожаю, аби відправити їх на експертизу. Протестувальники стверджують, що українська агропродукція нібито не відповідає вимогам, тому продукцію не можна завозити на територію Польщі.

На інцидент також відреагували аналітики DeepState. Вони зазначили, що на Facebook-сторінці проросійської партії "Конфедерація", представники якої влаштували блокаду кордону, вже оприлюднили відеоролик з вантажними вагонами, з яких висипали продукцію.

Раніше ми розповідали, хто і що стоїть за польськими протестами.

Вас може зацікавити:

В Польщі розпочався загальнонаціональний страйк: до фермерів приєдналися мисливці, фото

Поляки заблокували залізницю на одному з пунктів пропуску і розсипали зерно з вагона, відео

Страйк польських фермерів: як зараз курсують потяги у Польщу