RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Ми змогли знайти спільну мову": у Мінекономіки розповіли про переговори з Польщею про розблокування кордону

Представники України та Польщі знайшли спільну мову і працюють над конструктивними рішеннями розблокування кордону з урахуванням інтересів обох країн.

Про перебіг переговорів розповів торговий представник України Тарас Качка у Facebook.

Читайте також: Польща вимагатиме нових обмежень для українських товарів: що в "чорному списку"

Він зазначив, що перемовини з міністрами розвитку і технології Польщі Кшиштофем Гетманем і сільського господарства Польщі Чеславем Шєкєрським тривали чотири години.

"Одна з найбільш насичених і інтенсивних зустрічей за моє професійне життя. Ми змогли знайти спільну мову і працюємо над конструктивним рішенням як розблокувати кордон і врахувати інтереси фермерів Польщі і України. Це непросто, але можливо", - розповів він.

Посадовець зауважив, що ті підходи, які раніше запропонував премʼєр Денис Шмигаль, є важливими для створення можливого порозуміння.

Також він наголосив, що за час переговорів варіант закриття кордону не згадувався, адже як раніше заявив премʼєр Польщі Дональд Туск - це було б дуже болісним рішенням для економік обох країн. Припинення навіть на один день торгівлі, яка в річному обсязі дорівнює 11,7 млрд доларів (а за польською статистикою ще більше) - це було б надто болісно.

"Не кажучи вже про транзит, який є життєво важливим для України. Поки без деталей, але конструктивне рішення можливе. Тому всіх заохочую повністю і уважно прочитати заяву Дональда Туска - з усіма елементами риторики і пунктуації. Новинні заголовки можуть ввести в оману. У цю хвилину як ніколи - зберігаймо спокій і наполегливо працюймо", - наголосив Тарас Качка.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск допустив можливість повного закриття кордону з Україною з метою захисту "польських інтересів".

  • Вас також може зацікавити:

Блокада кордону: в Україні знайшли, як гідно відповісти польським фермерам, відео

Ціни можуть підскочити: що під загрозою подорожчання в Україні через блокаду поляками кордону

Проблема зникне вже сьогодні: Туск анонсував розблокування військових та гуманітарних вантажів на кордоні